Home Ask Tutor Matematik Tambahan Tingkatan 5 – Mat.T Macam mana nak jadi pandai Addmath??

 • Macam mana nak jadi pandai Addmath??

 • Sir_ahmad.hilmy

  Member
  January 27, 2021 at 10:56 am

  Salam Sir Ahmad, Saya ahmad mengalami kesukaran untuk memahami formula dna teori matematik tambahan. Macam mana nak jadi pro dalam matematik tambahan seperti Mr. Ahmad? ada pencerahan?

 • Sir_ahmad.hilmy

  Member
  January 27, 2021 at 11:08 am

  Hi Ahmad,

  Saya adalah Sir Ahmad. Untuk menjawab soalan awak, kita berbalik semula kepada apa tujuan kita belajar matematik tambahan? First kena tanya diri sendiri dahulu. Adakah awak berminat dengan mata pelajaran matematik tambahan? Bila kita mula minat, kita akan mula memahami walaupun teori dan pemahaman sesetengah topik itu sangatlah rumit. Kalau tak minat, usaha macam mana pun akan jadi paksaan dan susah untuk faham. So minat akan datang dahulu.

  Yang kedua, kamu akan usaha untuk faham walaupun rumit. Kamu perlu tambahkan pemahaman dengan latih tubi untuk tambah kemahiran sesuatu topik dalam metematik tambahan.

  Yang ketiga adalah yang paling seronok. Sebab bila dah faham, kita akan mula mencintai subjek matematik tambahan. Bayangkan macam kekasih hati, bila dah mula faham, kita akan mula sayang dan cinta dengan subjek tersebut. Jadi, di sini lah kamu akan mula menguasai segala kerumitan yang ada dalam subjek metematik tambahan. Sama macam pasangan, kalau dah terlalu sayang, rumit macam mana pun perangai pasangan tersebut, kamu lalui dan harungi dengan tenang. Insya Allah awak akan pergi lagi jauh.

  P/S : kemahiran di atas boleh digunakan ke pasangan masing2 dan lihat perubahan yang ketara. You will thank me later guys.

Viewing 1 - 2 of 2 replies

Log in to reply.

Original Post
0 of 0 posts June 2018
Now

#eTuisyenBantu2.0

Rezeki tidak pernah salah alamat

Terima kasih atas permohonan anda dalam Kempen #eTuisyenBantu2.0.

Sila pastikan anda baca terma dan syarat sebelum tekan butang HANTAR.

Mohon sebarkan kempen #eTuisyenBantu supaya lebih ramai lagi pelajar yang akan dapat manfaat.

Teruskan sokongan anda kepada eTuisyen.